Tag: video

Video dan Gambar Ujian Pelanggaran Paling Laju Di Dunia (Mengancam!)

Video dan Gambar Ujian Pelanggaran Paling Laju Di Dunia (Mengancam!)

| October 24, 2014 | 7 Comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pernah korang tengok ujian pelanggaran kenderaan automotif sebelum ni? Kalau belum, mari kita tengok video di bawah ni. Ujian pelanggaran (atau crash test) ini adalah yang paling laju pernah dibuat di dunia. Apakah akibatnya jika bawa kenderaan selaju 120 mp/h (atau 193 km/h) dan berlanggar dengan bangunan konkrit? Mari kita lihat […]

Continue Reading

Gambar Proton Tuah Pengganti Proton Persona (Video)

Gambar Proton Tuah Pengganti Proton Persona (Video)

| June 10, 2014 | 2 Comments

Gambar Proton Tuah Pengganti Proton Persona (Video) | Gah bergayanya kebanggaan negara, membuktikan suatu wawasan, Hebat Proton! Hebat Proton! Hebat Proton! Hebat Protonnnnnn… Kalau korang sama zaman budak-budak dengan aku dulu, korang mesti ingat lagu Proton tu. Bermula dengan Proton Saga, kini Proton dapat mendabik dada dengan kebanyakkan variasi kenderaan keluaran mereka. Terbaru, Proton ada […]

Continue Reading

Ngeri! Lori Balak Kemalangan Gilis Pejalan Kaki (Video)

Ngeri! Lori Balak Kemalangan Gilis Pejalan Kaki (Video)

| May 7, 2014 | 0 Comments

Ngeri! Lori Balak Kemalangan Gilis Pejalan Kaki (Video) | Sebagai seorang pemandu ataupun kelindan lori, kita seharusnya lebih berhati-hati kerana tersilap langkah, ia boleh menyebabkan nyawa seseorang melayang. Terdapat satu video yang memaparkan tentang sebuah lori yang membawa berat muatan balak. Apa yang berlaku ialah pemandu berkenaan secara tidak sengaja telah menyebabkan kayu balak terbalik […]

Continue Reading

Terkini! Video Kemalangan Ngeri Kereta Api Di Sepanyol

Terkini! Video Kemalangan Ngeri Kereta Api Di Sepanyol

| July 27, 2013 | 0 Comments

Terkini! Video Kemalangan Ngeri Kereta Api Di Sepanyol | Semalam baru sahaja KisahBest.My berkongsi tentang satu kemalangan ngeri yang membabitkan sebuah kereta api di Sepanyol (LINK). Pada kali ini, kami telah cuba mendapatkan video pula untuk tatapan secara langsung buat anda. Kami juga difahamkan, video ini baru sahaja dikeluarkan dan ia menunjukkan saat-saat terakhir keretapi […]

Continue Reading

Apabila Kereta Ini Melanggar Lampu Merah Cara ‘Sopan’ (Video)

Apabila Kereta Ini Melanggar Lampu Merah Cara ‘Sopan’ (Video)

| July 25, 2013

Apabila Kereta Ini Melanggar Lampu Merah Cara ‘Sopan’ (Video) | Aksi melanggar lampu merah bukanlah satu perkara pelik yang berlaku di dunia ini terutama di Malaysia. Namun begitu, kejadian melanggar lampu merah kebiasaannya dilakukan ketika si pemandu memecut ketika lampu isyarat menunjukkan warna kuning. Tetapi pernahkah anda melihat pemandu yang melanggar lampu merah ketika kereta […]

Continue Reading

Ngeri! Nenek Digilis Lori Ketika Melintas (Video)

Ngeri! Nenek Digilis Lori Ketika Melintas (Video)

| June 8, 2013 | 0 Comments

Ngeri! Nenek Digilis Lori Ketika Melintas (Video) | Melintas di jalan raya adalah satu tindakan yang dianggap  berbahaya sebenarnya. Oleh kerana itulah, pihak kerajaan menyediakan ruang alternatif jejantas untuk kemudahan pejalan kaki terutama bagi jalan-jalan besar. Memang tidak dinafikan, kes langgar lari ketika melintas memang banyak berlaku. KisahBest.My ingin berkongsi satu video tentang nasib seorang […]

Continue Reading

Menakutkan! Pesawat Terhempas Di Lapangan Terbang (Video)

Menakutkan! Pesawat Terhempas Di Lapangan Terbang (Video)

| January 2, 2013 | 0 Comments

Menakutkan! Pesawat Terhempas Di Lapangan Terbang (Video) | Kemalangan yang membabitkan pesawat memang agak jarang kita dengar tidak seperti kenderaan darat. Jika anda pernah menonton rancangan Air Crash Investigation pun, banyak fail-fail kes lama dipertontonkan semula.  KisahBest.My difahamkan terdapat sebuah pesawat telah terhempas di lapangan terbang di Moscow. Kejadian ini sempat dirakamkan oleh orang awam […]

Continue Reading

Ngeri! Apabila Kereta Camry Berpusing Di Udara (Video)

Ngeri! Apabila Kereta Camry Berpusing Di Udara (Video)

| December 30, 2012 | 0 Comments

Ngeri! Apabila Kereta Camry Berpusing Di Udara (Video) | Perrnahkah kita menyaksikan kemalangan ngeri di depan mata? Jika ya, sudah pasti ia merupakan satu pengalaman yang sukar untuk dilupakan. Di Arab Saudi terdapat satu kemalangan yang membabitkan sebuah kereta jenis Toyota Camry yang tiba-tiba hilang kawalan dan berpusing di udara beberapa kali. Kejadian ini mengakibatkan […]

Continue Reading

Ngeri! Penunggang Motosikal Digilis Treler (Video)

Ngeri! Penunggang Motosikal Digilis Treler (Video)

| November 16, 2012 | 6 Comments

Ngeri! Penunggang Motosikal Digilis Treler (Video) | Pernahkah kita menyaksikan kemalangan ngeri yang melibatkan penunggang motosikal? Kali ini kisahbest.mt ingin berkongsi dengan anda tentang sebuah video yang memapaparkan tentang seorang penunggang motosikal yang telah digilis maut oleh sebuah treler.Boleh tonton video di atas. Kejadian ini dipercayai oleh sikap tidak berhati-hati penunggang motosikal tersbeut ketika mahu […]

Continue Reading

Gambar Kereta Konsep Hiriko EV (Foto+Video)

Gambar Kereta Konsep Hiriko EV (Foto+Video)

| August 12, 2012 | 0 Comments

Sebuah kereta konsep yang diberi nama Hiriko EV merupakan kenderaan yang diciptakan untuk memudahkan mencari ruang parkir yang sesuai. Kereta ini fleksibel dan mampu mengecilkan saiznya secara automatik.

Continue Reading