[VIDEO] Selepas 18 Tahun Tinggal Di Hutan. Apa Yang Terjadi Kepada Wanita Ini Cukup LUAR BIASA !!!

| June 13, 2017 | 0 Comments

[VIDEO] Selepas 18 Tahun Tinggal Di Hutan. Apa Yang Terjadi Kepada Wanita Ini Cukup LUAR BIASA !!! | Bila mendengar ada manusia yang tinggal di hutan, pasti ramai menyangka mereka itu orang asli atau sebagainya. Kehidupan dalam hutan pastinya penuh dengan risiko kerana hutan dihuni oleh pelbagai hidupan liar yang boleh mengancam nyawa.

Menurut  Laman Era Baru, seorang wanita Emma Orbach dari Wales telah nekad untuk meninggalkan semua yang dimiliki dan mengambil keputusan untuk tinggal di hutan.

Di hutan dia hanya bergantung sepenuhnya kepada alam semula jadi untuk dia meneruskan hidup. Rupa dan cara pemakaiannya juga kelihatan agak berbeza jika dibandingkan dengan manusia lain yang hidup secara normal.

Emma kini tinggal di sebuah rumah sederhana dan semula jadi yang diperbuat daripada lumpur dan kayu.

Selain itu, Emma turut memakan apa sahaja yang ditemukan di dalam hutan. Adakalanya dia dapat makanan yang enak seperti ayam dan kambing.

Bagi kita yang melihatnya mungkin merasakan apa yang dilakukan adalah sesuatu yang payah dan menyusahkan. Tetapi tidak bagi Emma.

Dia sangat menikmati hari-harinya tinggal di dalam hutan.

Dia dikelilingi alam semula jadi tanpa Batasan. Pada waktu siang dia ditemani cahaya matahari atau kicauan burung-burung di hutan, pada malam hari pula, dia puas melihat dan menikmati gemerlipnya cahaya bintang-bintang di langit.

Emma juga melakukan beberapa aktiviti di sana. Dia memelihara haiwan-haiwan ternakan dan juga mengusahakan kebun kecil bagi memenuhi keperluan asasnya.

Kebanyakan orang mungkin menganggap apa yang dilakukan wanita ini adalah sesuatu yang gila dan tidak masuk akal. Siapa sahaja yang sanggup meninggalkan keselesaan hidup di bandar hanya untuk tinggal di hutan?

Namun bagi Emma dia berjaya mendapatkan kebahagiaan dan ketenangan dalaman yang tidak pernah dirasai sepanjang hidupnya di bandar.

Jika dia bahagia dengan jalan yang dipilihnya sendiri, mengapa kita perlu menghakimi keputusannya?

Sumber:- Era Baru

P.S. 1 – Padah Tumpang Kereta Dinaiki 4 Gadis. Lelaki Ini DIR0G0L Bergilir² & Dibuang Dalam Semak !!!
P.S. 2 – Gaji RM 1600 Tapi Dah Ada Aset Bernilai SEJUTA Ringgit. Apa Yang Gadis Ini Lakukan Buat Ramai TAKJUB !!!
P.S. 3 – [VIDEO] Apa Yang Pengiring Kereta PM Jepun Ini Lakukan Buat Ramai KAGUM !!!
P.S. 4 – Askar Israel KANTOI Campak SESUATU Di sisi Mayat Warga Palestin Yg Buat Ramai GERAM !!!
P.S. 5 – Bila Tanya Ttg KEKAYAAN. Ini Jawapan Syed Mokhtar Yg Buat Ramai TERDIAM !!!

Tags: , , , ,

Category: Kisah Semasa

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *