Tiba² Datang Makcik Tua Terus Nak Dukung Anak Saya. Apa Yang Terjadi Memang MENAKUTKAN !!!

| March 13, 2017 | 0 Comments

Tiba² Datang Makcik Tua Terus Nak Dukung Anak Saya. Apa Yang Terjadi Memang MENAKUTKAN !!! | Assalamualaikum semua, Saya nak kongsi dan ingatkan parents yang mana selalu letak anak dalam baby chair di kedai makan tu hati² la ye. Perkara ni terjadi pada saya sendiri petang semalam.

Gambar Hiasan

Macam biasa bila pergi ke kedai makan tak kisah di dalam mall atau luar saya akan meletakkan baby saya yang berumur 9 bulan di baby chair. Masa tu dalam pukul 4-5 petang, kedai makan tu ramai pengunjung.

Tiba² ada seorang makcik tua dalam lingkungan umur 50an datang ke arah baby saya dan terus dia macam nak dukung sambil cakap “ni anak you ka? Manyak cantik ooo”. Tapi saya sempat tarik badan baby saya dan tak pandang mata dia sebab saya ada terbaca modus operandi culik budak² ni macam² cara. Lepas tu terus makcik tua tu pergi ke arah baby lain sambil buat benda sama.

Saya jerit ” jangan pandang mata dia !!! “. Masa tu semua pandang saya, ada yang cakap terima kasih dan ada yang ingat saya sengaja nak malukan makcik tu. Biar lah apa tanggapan orang lain masa tu, saya hanya nak menyelamatkan baby orang lain dari diculik.

Lepas habis makan di kedai tu, on the way nak ke kereta saya nampak dia buat benda yang sama dekat baby orang lain seberang jalan sana. Hati² la ye wahai parents semua. Saya bukan nak bersangka buruk terhadap orang lain. Tapi saya taknak menyesal dikemudian hari. Sekarang ni macam² jenayah melibatkan kanak². Sampai sekarang pun saya rasa trauma lagi . Minta dijauhkan lah perkara yg tak diingini berlaku.

Terima kasih admin. Parents diluar sana sentiasa la pantau anak² walau dimana kita berada sebab saya tengok parents sekarang lebih banyak focus ke hand phone dari focus kat anak sendiri bila diluar. ( bukan semua parents macam tu) jangan kecam saya ye. Nasib baik baby saya selamat dalam kejadian mcm ni. Syukur ya Allah 😭😭😭

Kes culik yang nyaris berlaku kerana kelalaian:-

Sumber:-Info Ibu Hamil

P.S. 1 – CCTV JPJ Rakam Imej Bungkusan Kain Kapan Dalam Kereta Warga Singapura Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – ANEH Suami Selalu Pulang Rumah Mak. Akhirnya Apa Yang Suami Buat Di Rumah Maknya TERBONGKAR !!!
P.S. 3 – Malam Pertama Saya Salin Pakaian Di Bilik Lain. Gara-Gara Ini Suami Buat Sesuatu Di LUAR JANGKA !!!
P.S. 4 – Suamiku Seorang Yang Amat Baik Tapi Disebabkan Satu SEBAB, Aku TERLANJUR Dengan Rakan Sekerja !!!
P.S. 5 – Seluruh Penduduk MURTAD. 30 Tahun Pakcik Ni TERPAKSA Solat Sendirian…. Allah Allah…

Tags: , , , ,

Category: Kisah Semasa

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *