Pernah Menghadiri Kuliah Syeikh Nuruddin, Beliau DEDAH Sikap SEBENAR YDP Agong Yang Buat Ramai KAGUM !!!

| December 14, 2016 | 0 Comments

Pernah Menghadiri Kuliah Syeikh Nuruddin, Beliau DEDAH Sikap SEBENAR YDP  Agong Yang Buat Ramai KAGUM !!! | Sudah banyak cerita yang kita dengar tentang sikap rendah diri sultan kelantan iaitu sultan Muhammad V yang telah ditabalkan menjadi Yang dipertuan Agong baru-baru ini. Sikapnya yang terlalu low profile membuatkan tuanku dekat dihati rakyat dan sering di puji rakyat.

Kisah rendah diri sultan Kelantan turut di kongsikan oleh seorang ulama yang berpengaruh di Malaysia ini iaitu Tuan Guru Syeikh Nuruddin al Banjari al-Makki yang kuliahnya pernah dihadiri oleh tuanku sultan di Masjid Muhammadi suatu ketika dahulu yang diceritakan oleh salah seorang yang pernah belajar dengan syeikh.

“Tuan Guru Syeikh Nuruddin memuji Sultan Muhammad (Sultan Kelantan), beliau cerita pengalaman sewaktu nak bagi kuliah kt Masjid Muhammadi:

“Dikhabarkan Sultan Kelantan akan datang, jadi saya gugupla, yela Sultan nak datang.. Pastu datang seorang lelaki yang agak biase, datang sorang2 takde escort, pakai baju santai lengan pendek mcm pagoda tu, songkok murah.. Pastu tok imam ckp tula Sultan Muhammad, saya mcm tak percaya, berulang kali tanya betul ke tu Sultan? Allah.. tersangat zuhud dan tawadhuk, inila yang kita mahukan, dgn tawadhuk itulah darjatnya akan diangkat oleh Allah!”

Disediakan oleh:-Khalifah Media Networks

P.S. 1 – ALLAH Sayangkan Aku. Baru Aku Tahu Kenapa Pakwe Beria Suruh Aku Pakai Baju Kurung Ke Bukit Tu !!!
P.S. 2 – Ramai Salah Faham Bila Bayi Anda Hisap Ibu Jari Kakinya, Inilah SEBAB Bayi Hisap Ibu Jari Kaki Yang Ramai TAK TAHU !!!
P.S. 3 – Ramai TERPANA Melihat Gadis Cantik Ini…Namun, Anda Pasti TERKEJUT Lihat Dimana Dia Tinggal !!!
P.S. 4 – TERLOPONG Mamak Tu Bila Aku Cakap “Tolong Buang Botol Yang Kat Atas Tu Dan Perempuan Tu Sekali” !!!
P.S. 5 – 4 Tahun Suami Tak Bekerja. Namun Boleh Sara Keluarga Dan Rumah Mewah, Rupa-Rupanya Ini KERJA Suami !!!

Tags: , , , ,

Category: Kisah Semasa

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *