Netizen KECAM Jutawan Kosmetik Safiey Ilias Setelah Muat Naik Status PREJUDIS Terhadap HKL !!!

| November 2, 2016 | 0 Comments

Netizen KECAM Jutawan Kosmetik Safiey Ilias Setelah Muat Naik Status PREJUDIS Terhadap HKL !!! | Satu status yang dimuat naik oleh jutawan kosmetik, Safiey Ilias telah mencetuskan rasa kurang senang ramai orang khususnya netizen yang bekerja di Hospital Kuala Lumpur (HKL)

sfp

hk0

 

“BELUM APA DAH NAK KONDEM HKL? Ada seorang insan ni, dia pi Hoapital Kuala Lumpur (HKL) nak follow up TCA (temujanji) dan kononnya dia ugut nak kondem HKL kalau staf tak layan dia elok-elok.

Aku ingatkan dia nak pi refer Psychiatric untuk selesaikan kecelaruan jantina dia. Mana la tahu, dah terbukak hati dia nak jadi satu jantina balik. Rupanya nak followup mastectomy (pembuangan payudara) dia je. Hampa.

Bro. Eh, Sis. Eh. Em, Brosis.

Kalau niat awal brosis nak kondem HKL, kenapa datang ke HKL in the first place eh? Lembah Klang ni ada banyak gila hospital. Berpuluh-puluh hospital ada kat sini.

Pelik jugak kalau seorang wanita/lelaki tu pi ke satu tempat yang dia memang dari awal tak suka untuk dapatkan servis. Melainkan servis kat situ memang dah tiptop dari awal lagi. Hmm.

Aku cukup menyampah sungguh dengan orang yang baru nak jadi popular dah pandai nak hentam sana sini. Tau la hang dan Chomeyyyy tu satu geng kecelaruan jantina dan jenis tak boleh nak peram emosi “feminin” tu, tapi takyah nak nak bajet popular sangat. Ramai yang tak kenai pun hangpa tu sapa.

Dalam kes macam ni, satu perkara yang buat aku simpati dengan staf kesihatan adalah apabila depa nak isikan borang pesakit macam si Safi ni. Terutama sekali part yang ni.

Jantina : Lelaki / Perempuan (Pilih satu sahaja)

ah

sf

hk2

Kredit:- Anwari Hamzah

P.S. 1 – ALLAH Sayangkan Aku. Baru Aku Tahu Kenapa Pakwe Beria Suruh Aku Pakai Baju Kurung Ke Bukit Tu !!!
P.S. 2 – Ramai Salah Faham Bila Bayi Anda Hisap Ibu Jari Kakinya, Inilah SEBAB Bayi Hisap Ibu Jari Kaki Yang Ramai TAK TAHU !!!
P.S. 3 – Ramai TERPANA Melihat Gadis Cantik Ini…Namun, Anda Pasti TERKEJUT Lihat Dimana Dia Tinggal !!!
P.S. 4 – TERLOPONG Mamak Tu Bila Aku Cakap “Tolong Buang Botol Yang Kat Atas Tu Dan Perempuan Tu Sekali” !!!
P.S. 5 – 4 Tahun Suami Tak Bekerja. Namun Boleh Sara Keluarga Dan Rumah Mewah, Rupa-Rupanya Ini KERJA Suami !!!

Tags: , , , ,

Category: Kisah Semasa

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *