Majlis Perkahwinan Terpaksa DIBATALKAN. Katering Tiba-Tiba LESAP Lepas Dapat 10K !!!

| August 9, 2016 | 3 Comments

Majlis Perkahwinan Terpaksa DIBATALKAN. Katering Tiba-Tiba LESAP Lepas Dapat 10K !!! | Bayangkanlah kad jemputan sudah lama dihantar. Seluruh persiapan untuk majlis perkahwinan telah dijalankan. Jemputan dalam perjalanan dari jauh untuk hadir. Ini hari yang paling bersejarah diharapkan buat pasangan mempelai. Namun kejadian yang berlaku sangat memalukan walhal ianya datang dari kesilapan pihak lain.

1

Ini adalah perkongsian yang kami terima;

” Assalammualaikum Oh! Media… Mohon jasa baik sekiranya cerita saya ini dapat dikongsi kepada para pembaca semua. Bukan tujuan untuk mendapatkan publisiti jauh sekali untuk mengaibkan sesiapa. Atas kebenaran daripada empunya diri serta rasa belas ihsan seorang kawan, saya mengharapkan cerita ini dapat diviralkan untuk menjadi pengajaran kepada semua supaya perkara sebegini tidak akan berlaku kepada orang lain yang sedang merancang untuk menempuh hari bahagia mereka.

Alkisahnya, tanggal 6/8/2016 sepatutnya merupakan hari yang paling gembira buat pasangan pengantin, Ain dah Nizam. Saya sebagai kawan Ain turut tidak terkecuali untuk dijemput hadir bagi menyambut hari bahagia mereka itu.

Namun, segalanya bertukar menjadi tanda tanya sebaik sahaja saya tiba di luar dewan yang sepatutnya menjadi lokasi majlis perkahwinan mereka pada hari ini.

Dewan yang seharusnya meriah dengan suasana majlis serta kehadiran ramai tetamu sebaliknya nampak suram dengan hanya beberapa buah kereta yang diparkir di luar dewan.

Apabila diteliti, ada beberapa keping kertas yang digantung di pagar dewan berserta tulisan ‘HARAP MAAF…MAJLIS PERKAHWINAN AIN & NIZAM DIBATALKAN…’.

image1 (1)

Niat ingin terus beredar segera dibatalkan kerana terlihat kelibat pasangan pengantin di perkarangan dewan dengan hanya memakai pakaian biasa sahaja. Beberapa orang lain turut berkumpul di perkarangan dewan tersebut dengan wajah yang sunggul.

Langkah kaki diatur juga memasuki perkarangan dewan tersebut. Kelihatan ibu pengantin perempuan sedang duduk lesu di atas kerusi sambil ditenangkan oleh beberapa wanita berusia yang lain.

”Apa yang berlaku??” Terus sahaja saya bertanya kepada Ain tanya memberi sebarang mukadimah atau salam.

Ain memeluk saya dan berulang kali memohon maaf kerana tidak sempat untuk memberitahu saya tentang pembatalan majlis perkahwinan tersebut. Saya cuba menenangkan Ain yang tidak dapat menahan diri daripada menangis.

Menurut Ain, majlis tersebut dibatalkan kerana pihak catering tidak hadir seperti yang dijanjikan. Bukan itu sahaja, hampir keseluruhan majlis tersebut sepatutnya disediakan oleh pihak catering termasuklah pakej pelamin.

Lebih menyedihkan apabila pengurus catering itu juga gagal dihubungi dan langsung tidak dapat dikesan pada pagi sebelum majlis perkahwinan tersebut.

Sejumlah wang anggaran RM10k yang dilaburkan kepada pihak catering hilang begitu sahaja. Itu tidak termasuk kerugian-kerugian lain yang terpaksa ditanggung kerana majlis tersebut dibatalkan. Walhal sehari sebelum majlis perkahwinan, pengurus catering itu masih dapat dihubungi seperti tiada perkara buruk yang bakal terjadi.

2

Sudahlah tiada majlis perkahwinan, pihak pengantin dan keluarga juga terpaksa menebalkan muka dan menanggung malu apabila terpaksa menerangkan perkara sebenar kepada para tetamu yang tidak putus-putus datang dari jauh kerana tidak tahu mengenai berita pembatalan majlis di saat-saat akhir itu.

Selepas disoal selidik, catering yang dipilih oleh pasangan pengantin itu digelar sebagai Purple Lavender Catering Services yang khabarnya dimiliki oleh sepasang suami isteri Melayu dan dikenali perkhidmatan mereka melalui media sosial Facebook.

Susulan daripada peristiwa itu, pihak pengantin akan mengambil tindakan sewajarnya terhadap pihak catering tersebut termasuklah membuat laporan pihak polis serta menfailkan saman kerugian kepada pihak yang terlibat.

Berikut disertakan gambar-gambar serta bukti pembayaran kepada pihak catering tersebut.

4

5
Mohon jasa baik pihak Oh Media! sekiranya dapat menyiarkan perkongsian cerita saya di atas..

Terima kasih… Sumber:- OHMedia.

P.S. 1 – Isteri Hairan Suami Tidak Mahu Bergambar Bersama… Rupa-Rupanya Segalanya Terbongkar Apabila Isteri Terlihat…
P.S. 2 – Doktor Ini DEDAHKAN RAHSIA Untuk Cepat Hamil Yang Ramai Pasangan Terlepas Pandang !!!
P.S. 3 – Ramai TERPANA Melihat Gadis Cantik Ini…Namun, Anda Pasti TERKEJUT Lihat Dimana Dia Tinggal !!!
P.S. 4 – Nyaris Memindahkan Kesemua Wang Ke Dalam Akaun Lain. JANGAN Terpedaya Dengan Taktik Scam Perbankan !!!
P.S. 5 – Urat Hijau Timbul Boleh Sebabkan KEMATIAN ??? Ketahui Punca Sebenar Yang Boleh menyebabkan Kematian.

Tags: , , , ,

Category: Kisah Semasa

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. khai says:

  bodoh..yg ko gi amik catering cari dlm FB watpe ngok!!! lain kali tanyalah member2 ke sedara ke catering yg diorg kenal.. biasa klu catering yg sedara rekmenkan xkn wat hal punye.. bodoh!!!!!!!!1

  • Adam says:

   Ikut sedap ja ko bodohkan org.. kesilapan berlaku mungkin atas kecuaian mereka. Kot bg nasihat yg lebih beretika lg bagus dari cepat membodohkan org. Mmg x heran la skrg manusia pandai cakap tp akal cetek.

  • Ibrahim says:

   Tak ada adap langsung membodohkan orang….
   Cara awak beri komen mencerminkan diri anda sendiri…

   Sekian…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *