Gambar Proton SUV (Spy Shot)

| May 22, 2015 | 3 Comments

Melayukini.net – Gambar Proton SUV (Spy Shot) | Youngman SUV iaitu model yang dibangunkan oleh anak syarikat Proton Lotus Engineering ditemui sedang diuji di China. Menurut sumber, ianya menyerupai SUV konsep Lotus APX yang pernah dipamerkan oleh Proton satu ketika dulu. Model ini diura-urakan akan juga dikeluarkan sebagai model Proton dan bakal menjadi SUV pertama syarikat itu.  Sebelum ini ada juga spy shots rekaan dalaman SUV ini tetapi dashboardnya kelihatan seperti model Youngman L5 dan agak tidak ergonomik.

Diharapkan itu bukanlah final produk untuk SUV ini. Jika termasuk SUV ini, Lotus Engineering telah membangunkan 2 model di China iaitu model L5 dan SUV ini. Model L5 juga mempunyai rekaan yang bagus dan kenapa tidak Proton menjualnya di negara kita. Jom lihat gambar proton suv di bawah ini.

Melayukini.net – Secara keseluruhannya, proton SUV tampak menarik dipandang dari pelbagai sisi. Walaubagaimanapun difahamkan model ini hanya dijual di China mungkin. Proton SUV ini juga telah dibangunkan oleh anak syarikat Proton Lotus Engineering.

P.S. I – 5 Tempat Paling Popular di Korea
P.S. II – 10 Asrama Paling Seram di Eropah
P.S. III – Subhanallah! Tasik Ais Gergasi Di Planet Marikh

Sumber: Sembang Auto | Koleksi Automatif Melayukini.net

Save

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Automotif

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. NoniTok says:

    Acam Harrier…

  2. harunkewl says:

    reti pon design cantik…tp tak jual kat malaysia pulak dah. mmg facepalm

  3. Ape la Proton ni,bunyi syarikat untuk buat kreta bagi kemudahan rakyat malaysia tapi yg comel2 tu jual di negara lain.Hem…..anak d umah mati kelaparan kera di hutan di beri minum susu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *