Mayat Pendaki Di Biarkan TERAPUNG Atas Tasik Selama 2 Tahun Kelihatan Masih SEMPURNA !!!

| March 12, 2015 | 0 Comments

Mayat Pendaki Di Biarkan TERAPUNG Atas Tasik Selama 2 Tahun Kelihatan Masih SEMPURNA !!! | Dua tahun lalu, seorang pendaki Gunung Dempo, yang terletak di sempadan Wilayah Sumatera Selatan dan Bengkulu, dikatakan telah jatuh ke dalam tasik kawah gunung berapi dan dilaporkan maut. Setelah sekian lama berlalu, jasad mayat yang tidak dinyatakan identitinya tersebut masih kelihatan utuh terapung di permukaan tasik.

1

Menurut laporan oleh sebuah portal berita, pada 2013 lalu, mangsa bersama rakan-rakannya melakukan pendakian. Mangsa dilaporkan terpisah dari rombongan dan dinyatakan hilang. Selepas tiga hari melakukan pencarian, akhirnya pasukan pencari menemui jasad pemuda ini mengapung dalam tasik kawah gunung yang kedalamannya hampir 2 kilometer.

Pasukan penyelamat dikatakan menghadapi kesukaran untuk mengambil jasad pemuda tersebut kerana jarak dari puncak gunung hingga ke bibir kawah mencecah 1 kilometer dan kebimbangan ancaman gas beracun yang keluar dari dalam kawah.

Hingga kini, jasad pemuda tersebut masih terapung di dalam tasik kawah gunung yang berwarna kehijauan, tanpa mengalami sebarang kerosakan sedikit pun. Pekara ini mungkin disebabkan keadaan air kawah yang mengandungi pelbagai macam bahan yang membolehkan jasad tetap utuh.

Menurut beberapa orang para pendaki Gunung Dempo, jasad pemuda tersebut yang kadang kala mengapung dan kadang-kadang tidak kelihatan. Sehingga hari ini, usaha untuk mengangkat mayat mangsa masih cuba dilakukan. Namun, usaha untuk melakukannya begitu sukar. Dengan keadaan di sekitar kawah Gunung Dempo, kelajuan angin sukar diduga walaupun dengan menggunakan helikopter. KREDIT DAIRISHARE.

P.S. 1 – Remaja 18 Tahun Maut Akibat Dari Ciuman Pertama
P.S. 2 – Gambar Ngeri Ular Sawa Baham Budak Perempuan 11 Tahun Di Perak?
P.S. 3 – Bagaimana Coklat Cadbury dibuat. Jangan Terkejut!
P.S. 4 – Misteri Taman Marqueyssac di Perancis
P.S. 5 – Planet Marikh Mempunyai Tasik Ais Batu?

Tags: , , , , ,

Category: Kemalangan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *