QZ8501: PUNCA PESAWAT Berputar Sebelum Terhempas Ke Laut TERJAWAB !!!

| January 24, 2015 | 0 Comments

QZ8501: PUNCA PESAWAT Berputar Sebelum Terhempas Ke Laut TERJAWAB !!! | Data ADS-B yang dirakam dari pesawat Airbus A320-300 AirAsia Indonesia QZ8501 menunjukkan pesawa#t berputar sebelum ia terhempas ke laut. Data ‘surveillance’ diperoleh dari pesawat itu menunjukkan pada jam 6.17 waktu Indonesia Barat (WIB), di titik ketika pesawat mula menambah ketinggian, pesawat dilihat membelok ke kiri 310 darjah arah barat laut sehingga 270 darjah.

2628

Ketika itu, ketinggian yang dicatatkan oleh pesawat QZ8501 adalah 37,600 kaki dan kemudian pesawat sekali lagi membelok ke kiri. Pesawat kemudiannya dilihat berputar balik dari arah itu ke kedudukan 130 darjah ke arah tenggara. Pertukaran arah itu disertai dengan pesawat mula kehilangan ketinggian atau jatuh dengan kelajuan mendadak iaitu 11,000 kaki hingga maksimum 24,000 kaki per/minit.

Sementara itu, Agensi Mencari dan Menyelamat Nasional (BASARNAS) Indonesia akan menentukan sama ada usaha pencarian mangsa nahas QZ8501 wajar diteruskan atau dihentikan, Selasa depan. Pengarah Operasi BASARNAS, SB Supriyadi berkata, ia akan ditentukan dalam satu mesyuarat yang akan berlangsung esok dan dijangka dihadiri anggota Dewan Perwakilan Rakyat (DPR).

“Kita perlu bermesyuarat untuk berbincang sama ad#a SAR perlu diteruskan atau tidak selepas 27 Januari ini,” katanya. KREDIT ASTRO AWANI.

P.S. 1 – Inilah Keadaan Dalam Piramid Mesir Yang Ramai Tak Tahu
P.S. 2 – Kenapa Harga Seunit Pangsapuri Ini Bernilai Lebih RM300 Juta ?
P.S. 3 – Gambar Ngeri Ular Sawa Baham Budak Perempuan 11 Tahun Di Perak?
P.S. 4 – Misteri Pulau Kinaliada Yang Menghairankan Ramai Orang
P.S. 5 – Bagaimana Coklat Cadbury dibuat. Jangan Terkejut!

Tags: , , , , , , ,

Category: Kemalangan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *