Ngeri! Kancil Hancur Rempuh Bas Elak Kucing Melintas

| December 13, 2012 | 0 Comments

Ngeri! Kancil Hancur Rempuh Bas Elak Kucing Melintas | Sebelum ini KisahBest.My pernah menyiarkan tentang kes kemalangan yang melibatkan sebuah kereta terbakar gara-gara seekor lembu (LINK), kali ini tentang seekor kucing pula. Jika anda lihat gambar  di bawah ini, sememangnya ia satu kemalangan yang sangat mengerikan. Sudah tentu kereta ini tidak boleh lagi digunakan lagi kerana sudah hancur teruk. Bagaimanapun pemandu kereta ini terselamat.

bas

Hanya kerana mahu mengelak melanggar seekor kucing, seorang wanita nyaris maut apabila kereta dipandunya merempuh sebuah bas sekolah di Jalan Bukit Kecil, di sini, petang kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 5.15 petang itu, mangsa, Nurul Assyikin Mohd Ariffin, 23, yang bekerja sebagai pembantu di Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) di daerah ini dalam perjalanan pulang dari tempat kerja di Jalan

Kamaruddin ke rumahnya di Kampung Losong di sini.

Menurut sumber, tiba di lokasi kejadian iaitu berhadapan dengan Flat Bukit Kecil, mangsa yang memandu Perodua Kancil berseorangan, dipercayai cuba mengelak melanggar seekor kucing yang tiba-tiba melintas jalan.

Mangsa gagal mengawal keretanya sebelum merempuh bahagian belakang sebuah bas sekolah yang diparkir di bahu kiri jalan.

“Ekoran rempuhan kuat itu, kereta mangsa remuk teruk di bahagian hadapan sebelah kiri pemandu. Bagaimanapun, mangsa bernasib baik kerana tidak mengalami sebarang kecederaan,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Zamri Shamsuddin ketika dihubungi berkata tiada sebarang laporan mengenai kemalangan berkenaan diterima pihaknya setakat ini.

P.S. I – Pelik! Dinding Bangunan Dipenuhi Dengan Pintu
P.S. II – Tempat Yang Kita Sendiri Tidak Pernah Tefikir. Pelik?
P.S. III – Pantai Yang Paling Bahaya Di Dunia

Sumber : Sinar Harian

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Kisah Kemalangan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *