Mengancam! Kereta Ini Sesuai Untuk Aktiviti Lasak (8 Foto)

| September 25, 2012

Melayukini.net – Mengancam! Mengancam! Kereta Ini Sesuai Untuk Aktiviti Lasak (8 Foto) | Menjalankan aktiviti mengembara dengan pacuan empat roda merupakan salah satu aktiviti kegemaran orang yang lasak. Pada tahun 2010, Syarikat kenderaan Kanada, Conquest Vehicles telah memperkenalkan SUV super cool yang dikenali sebagai Knight XV. Sekarang, syarikat ini memperkenalkan sebuah lagi SUV yang superb yang sangat sesuai untuk lelaki macho dan tough mahupun untuk wanita yang lasak.

SUV yang diberi nama Evade ini diperbuat daripada gabungan besi dan aluminium dan lebih ringan dari Knight XV. Antara penambahbaikan yang ada pada Evade ialah ia lebih lebar, air ride suspensian yang lebih canggih, 360-degree roof mounted, lampu carian yang dikontrol oleh joystick dan kamera night vision yang terdapat di depan dan belakang. Harga sebuah Conquest Evade ialah $579,000.

Melayukini.net – Fuh! Harga dia memang boleh tahan dan kalau ditukar kepada matawang negara, hampir mencecah 1.8 juta ringgit. Kereta ini sememangnya mempunyai reka bentuk lasak dan memang sesuai digunakan untuk aktiviti mengembara seperti di dalam hutan dan sebagainya.

P.S. I – 5 Tempat Paling Popular di Korea
P.S. II – 10 Asrama Paling Seram di Eropah
P.S. III – Subhanallah! Tasik Ais Gergasi Di Planet Marikh

Sumber: Aku Stress Giler | Koleksi Automatif Melayukini.net

RelatedPost

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Automotif

About the Author ()

Comments are closed.