Gambar Volkswagen Aqua – Hovercraft Konsep (8 Foto)

| July 27, 2012 | 0 Comments

Melayukini.net – Gambar Volkswagen Aqua – Hovercraft Konsep (8 Foto) | Belum ada artikel lagi yang Melayukini.net siarkan mengenai kenderaan dua alam ini iaitu hovercraft konsep. Kisah bermula apabila seorang wanita dari China, Yuhan Zhang telah memperkenalkan sebuah jenis kereta untuk masa depan berkonsepkan hovercraft. Yuhan yang telah mendapat ijazah dalam Industrial Design kini ingin mengambil Transportation Design pula bagi menfokus lebih dalam bidang automobil. Volkswagen Aqua telah direka supaya sesuai dengan keadaan reka bentuk muka bumi di China. Boleh lihat gambar di bawah ini.

Kereta ini boleh berjalan atas kolam, sungai, teluk ke jalan darat sehingga ke permukaan salji. Konsep yang menarik ini telah pun menerima CDN Car Design Awards baru-baru ini. Volkswagen Aqua ini telah mempunyai tayar tetapi menggunakan dua enjin untuk mengerakkan kereta. Satu enjin yang menggunakan hydrogen fuel untuk mengerakkan kipas utama bagi menaikkan kereta atas dari darat. Satu lagi enjin yang menggunakan elektrik mengerakkan kipas yang bole menolah kereta ke semua arah.

Melayukini.net – Rekaan hovercraft konsep ini ternyata sangat menarik. Namun setelah diteliti kita tidak dapat mencari dimanakah pintu masuk bagi kenderaan ini. Berkemungkinan ia masuk melalui ruang buka cermin di bahagian atas untuk memudahkan penumpang masuk ke dalam.

P.S. I – 5 Tempat Paling Popular di Asia
P.S. II – Subhanallah! Gambar Langit Runtuh di Australia
P.S. III – Subhanallah! Mungkinkah ada Kehidupan di Marikh?

Sumber: Aku Stess Giler | Koleksi Automatif Melayukini.net

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Automotif

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *