Kereta Konsep Chevrolet Mi-ray (Menarik!)

| June 25, 2012 | 0 Comments

Melayukini.net – Kereta Konsep Chevrolet Mi-ray (Menarik!) | Tidak sah jika bagi pengeluar kereta menghasilkan reka bentuk kereta konsep yang menarik. Tahun lalu, kereta konsep Chevrolet Mi-ray ini dipamerkan di Seoul Motor Show. Itu kemunculan sulung untuk Chevrolet Mi-ray. Nama Mi-ray itu di ambil dari bahasa Korea yang bermaksud dari Korea untuk masa hadapan. Kereta ini merupakan kereta hybrid yang berkonsepkan Sport car dan Muscle car. Seperti yang kita sedia maklum, muscle car ini selalunya dihasilkan oleh pengeluar kereta dari Amerika Syarikat.

Kereta ini lebih menyerupai kereta legenda seperti 1963 Monza SS dan Corvair Super Spyder. Badan kereta ini dilengkapi dengan Gentian carbon fiber berasaskan plastik. Reka bentuk kereta ini lebih kepada sebuah jet dengan di sertai oleh pintu menegak. Gentian carbon fiber di gunakan secara meluas untuk kenderaan ini, terutamanya bahagian spoiler, sportrim dan juga bahagian aerodinamik.

Melayukini.net – Antara yang menarik dengan kereta ini adalah ia menggunakan pintu fungsi menegak seperti kereta sport yang lain. Terdapat banyak ciri-ciri moden cuba dihasilkan, dan ia tampak unik dari segi penghasilan reka bentuknya.

P.S. I – 5 Tempat Paling Popular di Asia
P.S. II – Subhanallah! Gambar Langit Runtuh di Australia
P.S. III – Subhanallah! Mungkinkah ada Kehidupan di Marikh?

Sumber: Engine.My | Koleksi Automatif Melayukini.net

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Automotif

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *